• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Porterhouse

Waterfront Restaurant

  • HOMe
  • Locations
    • Porterhouse Naarden
    • Porterhouse Huizen
    • PorterHouse Weesp
    • Porterhouse Almere
  • Menu
  • Group
  • Jobs
  • AGENDA
    • SPEURTOCHT
    • Rent a boat
    • Pubquiz
  • BOOK A TABLE
    • Reserveren Naarden
    • Reserveren Weesp
    • Reserveren Almere

TEST

LEES EERST DE SPELREGELS DOOR:

- Deze training is verplicht voor alle medewerkers
- Scoor je minder dan 55 punten, dan is herkansing verplicht
- Nooit gokken! Goed lezen of opzoeken!
- Gebruik de nieuwe menukaarten
*Je vind de nieuwe menukaarten op de locaties of bekijk ze online (klik op de buttons)

LUNCHKAART
DINERKAART
DESSERTKAART
TAFELKAART
AFTER DINNER KAART

START DE TRAINING

Stap 1 van 4

25%
Naam(Vereist)

DEEL 1 | LUNCHKAART

LUNCHKAART
Op onze lunchkaart vind je de gerechten overzichtelijk opgedeeld. Sandwiches, salades, flatbreads en specials. De stijl is informeel, modern, met een creatieve twist op klassieke gerechten.
Let op: dressings met mosterd, sriracha, kaas of noten (zoals humus of parmezaan) kunnen allergenen bevatten.
Bijverkoop: geef een suggestie om friet toe te voegen bij de burger of gamba's, of om een extra topping zoals ‘Pepper Cheese’ te kiezen.
Vraagt de gast om glutenvrij brood? Geef het aan in de kassa!
1. Wanneer kunnen onze gasten bestellen van de lunchkaart?(Vereist)
2. Wat krijg je bij het twaalfuurtje (12 o'clock)?(Vereist)
3. Kun je het twaalfuurtje ook om 17:00 bestellen?(Vereist)
4. Is er ook een vegetarische (vega) optie voor het 'twaalfuurtje'?(Vereist)

5. Wat is Old Amsterdam?(Vereist)

Patisserie Holtkamp
Patisserie Holtkamp is de ambachtelijke patissier van Amsterdam. Dit familiebedrijf is een beroemd icoon, een begrip in Amsterdam en sinds 1969 gevestigd aan de Vijzelgracht.
De Black Angus-, kaaskroketjes en bitterballen die wij verkopen komen van Patisserie Holtkamp. Je betaalt wel iets meer, maar dat proef je ook!

6. Op welke kaart vind je de beroemde garnalenkroketjes van Holtkamp?(Vereist)
7. Wat is sriracha?(Vereist)
Zie de sandwich gerookte zalm en de pinsa flatbread pulled chicken

8. Wat is tempura van oesterzwam?(Vereist)
Zie de sandwich carpaccio
9. Wat is Yuzu?(Vereist)
Yuzu smaakt fris, zuur en aromatisch. Perfect voor in de gambasalade en op de frozen Pornstar Martini. Maar... wat is het?

10. Welke stelling over de Black Tiger gamba's is NIET juist?(Vereist)

11. Wat is shisoboter en waar serveren we het bij?(Vereist)
Shiso boter is een mengsel van zachte boter met fijngesneden shisobladeren, een aromatisch kruid dat traditioneel wordt geserveerd bij sushi en sashimi. De smaak is scherp en doet denken aan munt, venkel, basilicum, kaneel en koriander, maar is lastig in één categorie te plaatsen.
FLATBREAD
Op onze kaart vind je twee soorten flatbread: Pinsa flatbread en naanbrood. Hoewel ze allebei platte broden zijn, verschillen ze in herkomst, deeg en textuur.

Pinsa flatbread Deze komt uit Italië en wordt gemaakt van meel, weinig gist en veel water. Dit zorgt voor een luchtige, lichte en goed verteerbare bodem.

Naanbrood Dit brood komt uit Zuid-Azië en wordt meestal gemaakt van tarwebloem met yoghurt, melk of boter in het deeg. Hierdoor is het rijker van smaak en heeft het een compactere structuur.

12. Op welke kaart staat de pinsa en/of het naanbrood?(Vereist)
ALLERGENEN
Allergenen zijn bestanddelen van natuurlijke of kunstmatige stoffen die bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken.
In de horeca hebben we vooral te maken met voedselallergenen; dit zijn stoffen die via bepaalde ingrediënten het lichaam binnenkomen. Daarom is het belangrijk om te weten welke allergenen er zijn. Daarnaast moet je de gast kunnen doorverwijzen naar de allergenenlijst.

13. Waar vind je onze allergenenkaart?(Vereist)
VEGA & VEGAN
Op onze menukaarten vind je icoontjes met deze teksten. Vega verwijst naar vegetariër of vegetarisch. Een vegetariër eet geen dieren, dus geen vlees of vis. Maar ook geen gelatine, want dat wordt gemaakt van de huid of beenderen. De meeste vegetariërs eten wel ei en zuivelproducten, zoals kaas, melk en yoghurt. Een vegetarisch voedingspatroon wordt steeds normaler in Nederland en veel mensen weten goed wat vega inhoudt. Veganistisch eten is wat nieuwer en veel mensen denken dat vega en vegan hetzelfde zijn. Maar dat is dus niet het geval.
Als je vegan eet, ook wel veganistisch, gebruik je helemaal geen dierlijke producten. Dus je laat niet alleen vlees, vis en gelatine links liggen, maar slaat ook zuivel, eieren en honing over. Alles waarvoor dieren nodig zijn om het te produceren, wordt niet gebruikt.
14. Stelling: een VEGAN gerecht is tevens VEGA maar een VEGA gerecht is niet perse VEGAN(Vereist)
15. Waarom is de flatbread Spianata Romana niet vegetarisch?(Vereist)

DEEL 2 | DINERKAART

KICK-OFF
De dinerkaart begint met een paar bites om te delen: desembrood met chimichurri, pinsa flatbread of Iberico ribfingers. Vraag je gasten al bij het placeren of het geven van de menukaart wat zij willen drinken, en doe een suggestie voor een bite to share. Waarom? Dan kan het genieten snel beginnen, zonder te hoeven wachten, en kan men vervolgens op ’t gemak een keuze maken uit de voor- en hoofdgerechten.
16. Wat is het grootste voordeel van het verkopen van een bite om te delen?(Vereist)
17. Staan er nog Porter ribs op onze menukaart?(Vereist)

18. Wat zegt de Japanse bereidingswijze ‘Tataki’ over de tonijn (starter)?(Vereist)
19. Welke stelling over de starter ‘Watermeloen’ is juist?(Vereist)

CARPACCIO
Carpaccio is een gerecht uit Italië dat bestaat uit dun gesneden rauw rundvlees. Op onze lunchkaart staat een sandwich met carpaccio en op de dinerkaart staat carpaccio ‘Caesar’. We gebruiken hiervoor dungesneden diamanthaas. Dit is een mals stuk rundvlees dat komt uit de schouder van het rund. Zacht en fijn van structuur, vergelijkbaar met ossenhaas, maar iets steviger. Beide gerechten zijn een verrassende twist op de klassieke variant.
20. Hoe serveren wij de carpaccio?(Vereist)

21. Welke garnalen zitten er in onze garnaal cocktail?(Vereist)
22. Wat is togarashi? (zie Tataki Tonijn en maïsribs)(Vereist)

23. Wat is ponzu? (zie Tataki Tonijn)(Vereist)
24. Welke stelling over Steak Tartaar is juist?(Vereist)

25. Welk gerecht, geserveerd met kappertjes en cashewnoten, zie je op de foto?(Vereist)

BURGERS
Burgers staan zowel op de lunch- als op de dinerkaart. Op de dinerkaart worden ze standaard geserveerd met een portie Frites uit Zuyd. Op de lunchkaart niet; vraag of de gast een portie frites wil bijbestellen.
De Porter burger is een echte klassieker en staat vanaf dag 1 op onze kaart. Ook de knolselderijburger is favoriet en blijft wegens succes staan op onze kaart. Deze burger (ook de burgerbun) is geheel vegan.
Nieuw op deze kaart is de Crispy Chicken burger.

DUBBELDOEL VLEES
De Porter burger, is dubbeldoel rundvlees uit Nederland (Double Dutch Beef). Één van de beste soorten rundvlees komt dus gewoon uit ons eigen Holland! De dubbeldoel koe is een belangrijke producent van melk én vlees. Nadat deze koeien diverse keren hebben gekalfd, neemt de melkproductie af en krijgen ze circa 120 dagen een speciaal, rijk voedingsprogramma, waardoor de marmering in de vleesspier en de vetbedekking op het vlees toeneemt. Dit resulteert in heerlijk mals en sappig vlees met een ronde, ietwat grasachtige en zéér toegankelijke smaak. ‘Zonder foodmiles’ en ‘met smaakgarantie’.
26. Welke stelling over de dubbeldoel koe is juist?(Vereist)
27. Waar is onze veganistische (vegan) burger van gemaakt?(Vereist)
MEAT TO PLEASE YOU
We leven in een tijd waarin mensen minder vlees (willen) eten. Een goed idee, maar áls je dan vlees eet, kies dan voor een stukje kwaliteit!
Onze steaks worden ‘plain’ geserveerd. Daarmee bedoelen we dat de gast zelf nog een saus en side dishes (bijgerechten) erbij moet bestellen om het hoofdgerecht compleet te maken. Omdat we de gast niet willen teleurstellen, is het verplicht om bij alle hoofdgerechten (behalve de burgers) uit te leggen dat het gerecht nog niet compleet is. Doe jij een suggestie voor een saus en een paar side dishes?

Tenderloin, bavette, entrecote, hoe zit dat ook alweer?
Het meest malse stukje vlees? Of de meest smaakvolle steak? Rundvlees komt in allerlei soorten, en elk stuk heeft zijn eigen kenmerken. Het ene stuk is supermals, het andere juist rijk aan smaak. Ook het ras van de koe speelt een rol in smaak en structuur.
Tenderloin (ossenhaas)
Het meest malse stuk vlees van het rund. Dit spierdeel doet weinig werk en bevat geen vet, wat het erg zacht maar ook erg mager maakt.
House steak (flat iron of sucadesteak)
Afkomstig uit de schouder. Dit vlees is iets steviger maar erg smaakvol. Ideaal voor wie houdt van sappig, karaktervol vlees.
Bavette
Ook wel ‘vergeten biefstuk’. Dit stuk vlees heeft een stevige bite, maar zit bomvol smaak. Perfect om kort te grillen.
Entrecote
Gesneden van een spier met een vetrandje. Het vet smelt tijdens het bakken en geeft veel smaak aan het vlees.
Ribeye
Herkenbaar aan het vet dat door het vlees loopt – met wat fantasie zie je er een oog (‘eye’) in. Iets vetter dan andere steaks, maar daardoor extra sappig en mals.
Côte de boeuf
Eigenlijk een dikke ribeye met bot. Perfect voor de grill. Vol smaak, sappig en indrukwekkend op tafel.
28. Wat is het meest malse stukje vlees van het rund?(Vereist)
29. Noem een andere benaming voor de Tenderloin(Vereist)
BAVETTE
Bavette is werkvlees dat veel beweging heeft gehad, met een grove en lange draad. Je zou dus zeggen dat het lang moet garen, maar door de juiste manier van bereiden en het doorregen vet is het een bijzonder smaakvolle en sappige steak, wel met een echte ‘bite’.
De bavette op onze kaart draagt het label Taurus Gold.

30. Hoe kun je de bavette het beste bereiden?(Vereist)
31. Waar zit bij een rund de bavette?(Vereist)
CÔTE DE BOEUF
De côte de boeuf komt uit het voorste en minst hard werkende deel van de ribeye. Daar is het vlees het malst en bevat het doorgaans ook het meeste vet. Het is het zachtste en meest smaakvolle stukje ribeye dat je kunt krijgen. Als de ribeye nog de rib bevat, wordt het een côte de boeuf genoemd. Deze steak wordt getrancheerd (in schuine plakken gesneden) en geserveerd met bot.

32. Hoeveel gram is onze De côte de boeuf?(Vereist)

33. Welk gerecht staat hierboven uitgebeeld in emoji's?(Vereist)
TAURUS GOLD | PREMIUM GRAINFED BEEF
De house steak, bavette en ribeye op onze kaart dragen het label Taurus Gold. Taurus Gold-runderen zijn van de rassen Black Angus en Hereford. De runderen kunnen het hele jaar door buiten grazen in een uitgestrekt leefgebied met een mild zeeklimaat in Uruguay, wat bijdraagt aan de natuurlijke smaak en textuur van het vlees. In de laatste fase worden ze 200+ dagen gevoerd met hoogwaardig graan, wat zorgt voor een rijke marmering en een sappige, malse smaak.

Uruguay heeft strikte regels tegen het gebruik van groeihormonen en beperkt het gebruik van antibiotica, wat betekent dat het graangevoerde vlees vrij is van deze additieven. Daarnaast hanteren zij strikte normen voor dierenwelzijn. Extensieve weidemethoden, uitgebalanceerde voeding, hoogwaardige veterinaire zorg en humane transport- en slachtmethoden dragen bij aan het welzijn van de dieren.

34. Wat maakt de smaak van Taurus Gold Premium Grainfed Beef zo bijzonder?(Vereist)
WAGYU
Wagyu is een Japans zwart runderras dat een van de meest smaakvolle soorten rundvlees levert. Het botermalse vlees smaakt fantastisch en is razend populair. Op onze kaart staat een entrecote van het Wagyu-rund. De marmeringsgraad, structuur en unieke smaak maken deze Wagyu-steak écht anders dan andere.

Wagyu-vlees is enorm geliefd vanwege alle vetadertjes die door de verschillende lagen van het vlees lopen — oftewel: het intramusculaire vet tussen het spierweefsel. En vet geeft smaak. De marmering van het Wagyu-vlees heeft een smeltpunt rond de 32 graden, zodat de smaak op kamertemperatuur al vrijkomt. Een smaakbeleving die niet te vergelijken is met welk ander vlees dan ook. Hoe meer en hoe fijner deze vetadertjes zijn, hoe beter de kwaliteit. Wagyu wordt geselecteerd op onder andere de marmering. De Japanese Meat Grading Association classificeert het vlees van A1 tot A5, waarbij A5 het hoogste en meest exclusieve is.
35. Wat maakt de smaak van Wagyu-vlees zo uniek?(Vereist)

36. Welke classificatie heeft de wagyu entrecote op onze kaart?(Vereist)
37. Welke stelling over het piepkuiken is NIET juist?(Vereist)

38. Wat is anticucho-saus?(Vereist)
COWBOY BOTER
Cowboy boter is een romige, kruidige botersaus met knoflook, citroen en kruiden. Perfect voor bij gegrild vlees. Het verhaal luidt dat cowboy boter oorspronkelijk werd gebruikt als hoefvet voor paarden tijdens lange tochten door de prairie. Cowboys ontdekten per ongeluk dat het ook lekker smaakte op maisbrood toen ze per ongeluk een pot verwarden met hun botervoorraad.
39. Is het waar dat cowboy boter ooit werd gebruikt als hoefvet door cowboys?(Vereist)
CHIMICHURRIE
Chimichurri saus is een fris zure saus die geweldig past bij gegrild vlees. Het ziet er een beetje uit als pesto en is gemaakt van verse kruiden, azijn en olie.
40. Waarbij wordt chimichurri traditioneel geserveerd?(Vereist)

41. Welk gerecht staat hierboven uitgebeeld in emoji's?(Vereist)
42. Welke steak op onze kaart is veganistisch?(Vereist)
43. Wordt de dorade op onze kaart met of zonder graat geserveerd?(Vereist)

44. Welke allergenen zitten er in de geroosterde spitskool?(Vereist)
SIDE DISHES
Let op, álle hoofdgerechten op deze nieuwe kaart worden 'plain' geserveerd. Dat betekent dat sauzen en side dishes apart en naar wens kunnen worden bijbesteld. Op deze manier kan de gast zelf kiezen waar hij/zij zin in heeft. De sides hebben een meerprijs maar hier is uiteraard rekening mee gehouden in de prijzen. Let op, de side dishes kunnen eventueel worden gedeeld. Attendeer je de gast hierop?
FRITES UIT ZUYD
Op ons menu vind je verse Frites uit Zuyd. Deze frites is gemaakt van Agria-aardappels, die speciaal geselecteerd zijn op smaak en het juiste zetmeelgehalte. Dit zorgt ervoor dat de aardappel ook na het bakken de juiste, volle aardappelsmaak behoudt.
De frites is écht vers (dus komt niet bevroren binnen), bakt krokant en is mooi goudgeel van kleur.

Zo nu en dan komen er nieuwe leveranciers met andere (goedkopere) frites bij ons langs. We proeven altijd, maar tot nu toe steekt Frites uit Zuyd er met kop en schouders bovenuit. Dus daarom te bestellen bij PorterHouse.

45. Proef je na het frituren nog steeds de volle smaak van de Agria aardappels?(Vereist)

DEEL 3 | DESSERTKAART

Onze nieuwe leverancier: The Art of Ice
‘The Art of Ice’ is onze nieuwe leverancier van ambachtelijk bereid ijs en patisserie. Deze specialist in hoogwaardige desserts werkt volledig op bestelling en levert maatwerk voor de horeca. Alle taarten, koek, het ijs en zelfs het exclusieve Harbor Dubai-dessert zijn in samenwerking met hen ontwikkeld en worden op afspraak vers geproduceerd. Dankzij hun vakmanschap, creativiteit en gebruik van pure ingrediënten kunnen we onze gasten verrassen met unieke, handgemaakte producten van topkwaliteit.

46. Waarop is de Harbor Dubai gebaseerd?(Vereist)

TAART
De appeltaart en de cheesecake staan zowel op onze tafelkaart als op de dessertkaart. Er is wel een verschil in prijs, omdat de taartjes op de tafelkaart plain worden geserveerd.
Wat onze nieuwe Burnt Basque Cheesecake zo bijzonder maakt? Deze specialiteit uit het Baskenland in Spanje wordt – in tegenstelling tot traditionele cheesecakes – écht gebakken. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft hij een donker gebruinde, bijna licht verkoolde bovenkant. Die geeft een subtiel gebrande, gekaramelliseerde smaak die perfect contrasteert met de romige binnenkant.
Beide taartjes worden ambachtelijk bereid door onze nieuwe leverancier The Art of Ice.
47. Waarom is de appeltaart op de tafelkaart goedkoper dan op de dessertkaart?(Vereist)
48. Wat verklapt de naam van de cheesecake?(Vereist)

49. Waarom is de cheesecake op de dessertkaart duurder dan op de tafelkaart?(Vereist)

DEEL 4 | TAFELKAART

Hoewel we (bijna) alle bekende reguliere dranken verkopen lichten we op onze tafelkaart alleen de speciale (seizoen) items toe. Zorg dat je exact weet wat er op deze kaart staat voordat je naar tafel gaat. Bestudeer de dranken op de kaart én in het echt, weet uit welke ingrediënten de gerechten bestaan en wat de bereidingswijze is. Je kunt hierover te allen tijde vragen stellen aan je leidinggevende. Maak hier gebruik van, je wilt immers niet met een mond vol tanden aan tafel staan en wij willen dat ook niet!
WIJN
Op onze tafelkaart vind je veel open wijnen. We hebben dus geen vaste huiswijn; bijna alle wijnen kunnen per glas worden geschonken. De wijnen zijn onderverdeeld in wit, rosé en rood, en ook op smaakprofiel. Wanneer een gast vraagt om een glas (huis)wijn kun je de tafelkaart laten zien en vertellen welke druivensoorten we verkopen. Veel mensen hebben namelijk een voorkeur voor een bepaalde druif. Daarnaast is het heel prettig voor de gast als jij zelf een suggestie doet. Dit kun je leren door het lezen van de sheets en het proeven van de wijnen. Vraag je restaurantmanager om info!
Neem daarnaast de wijnkaart nauwkeurig door en kijk in de koeling welke fles bij welke wijn hoort.
50. Wat is de naam van onze nieuwe Chardonnay wijn?(Vereist)
51. Is Champagne ook wijn?(Vereist)
Sanne zegt: Prosecco en cava zijn mousserende wijnen (bubbels).
Julia zegt: Alleen mousserende wijn uit de Champagne-streek, gemaakt volgens de méthode traditionnelle, mag de naam 'champagne' dragen.
Ard zegt: Champagne is een mousserende wijn, maar een mousserende wijn is niet altijd champagne.
52. Wie heeft gelijk?(Vereist)
BIER
Op de tap hebben we 4 bieren; Swinckels', Witte Trapist, Uiltje en een wisseltap. Daarnaast hebben we een groot aanbod flesbieren/ craftbieren op de tafelkaart staan. Je hoeft ze echt niet allemaal op te kunnen noemen maar het is wel van belang dat je weet wat voor soort bieren het zijn. Daarnaast moet je altijd op de hoogte zijn welk bier er op de wisseltap zit op het moment dat jij werkt.
53. Wat is het verschil tussen maltbier en 0.0 bier?(Vereist)
Brewdog
Brewdog is een snelgroeiend bedrijf dat sinds 2006 in een garage het eerste bier brouwde. Ze hebben nu vier brouwerijen en meer dan honderd bars wereldwijd. En nog veel mooie plannen.
"Geweldig bier dat goeddoet! Er zijn slechts vier ingrediënten nodig om bier te brouwen, maar wat wij met die ingrediënten doen, is wat ons bier zo speciaal maakt. De meest verfijnde gerstemout, hoogwaardige hop uit de hele wereld, gezuiverd Schots bronwater en onze eigen giststammen vloeien in harmonie samen tot bier voor iedereen."

54. Welk biertje van Brewdog hebben wij op de nieuwe kaart staan?(Vereist)
Uiltje
Uiltje is niet alleen bergen met hop, maar ook bergen met passie en enthousiasme! "Onze missie is min of meer paranoïde: f*cking goed bier brouwen. We streven ernaar om de verbluffende kwaliteit van ons hoppige bier hoog te houden, want de uil heeft een scherpe, compromisloze smaak. Onze hoppige bieren worden geproduceerd met alleen de beste hop, die alleen op zeer specifieke plaatsen over de hele wereld wordt geoogst. Bijvoorbeeld de cascade-hop, die wordt geoogst in een van onze uiterst geheime hopvelden, in de Verenigde Staten van Amerika, ten zuiden van Portland, Oregon, vlak bij snelweg 5, langs Crosby Road."

55. Welk biertje van Uiltje hebben wij op de nieuwe kaart staan?(Vereist)
56. Hoeveel bieren van La Trappe hebben we op onze tafelkaart staan?(Vereist)
57. Alcoholvrij bier is hip! Hoeveel 0.0% bieren staan er op onze tafelkaart?(Vereist)
WILDER LAND
Even voorstellen: onze nieuwe Botanische Brouwsels van Wilder Land. Want; Meer (on)kruiden, meer biodiversiteit. Meer bessen, meer biodiversiteit. Meer bomen, meer biodiversiteit. Zo simpel kan het zijn en genoeg redenen om deze 3 nieuwe dranken te gaan verkopen bij PorterHouse.

Iemand een Kouwe Klets?... Oja, welke wil je dan, de woody of de berry? Of toch liever een (on)kruidenthee kombucha?

58. In welk jaar zijn de (on)kruiden voor deze Botanische Brouwsels geplukt?(Vereist)
Weespermoppenlikeur
"We hebben een kerk omgetoverd tot brouwerij." Op deze prachtige plek brouwt Wispe Brouwerij bier, jenever (volgens oud recept) en likeuren in de kleinschalige stokerij van Anker Weesp. Het Weespermoppenlikeurtje vind je terug op onze after dinner kaart.

59. Wat is een Weespermop?(Vereist)
60. Welk koffiemerk verkopen wij?(Vereist)
KOFFIE COCKTAIL
Irish Coffee is samen met de Espresso Martini de bekendste koffiecocktail. Je maakt een Irish Coffee met hete koffie, Ierse whiskey en lobbige (half geslagen) room. De Espresso Martini is een koude koffiecocktail met espresso, vodka en koffielikeur (Kahlúa), geserveerd met 3 koffiebonen. Ondanks de naam zit er geen Martini in de cocktail maar wordt deze wel gedronken uit een martini-glas.

61. Wat betekenen de drie koffiebonen bij een Espresso Martini?(Vereist)
62. Wat is een Pornstar Martini?(Vereist)
63. Welke likeur gebruik je voor een Italian Coffee?(Vereist)
'Van Thuis' Limoncello
Een mooie zachte limoncello, huisgemaakt door het lokale bedrijf 'Van Thuis' in Hilversum. Limoncello is een verfrissende citroenlikeur, oorspronkelijk uit Zuid-Italië, en inmiddels bekend over de hele wereld. Wij schenken de limoncello puur, zoals ie hoort, maar gebruiken 'm in de zomer ook in de Limoncello Spritz.

64. Wat kun je vertellen over de 'Van Thuis' Limoncello?(Vereist)
65. Hoeveel % alcohol zit er in gedistilleerde spirit Seedlip Garden 108?(Vereist)
66. Waar staat ‘perfect serve’ voor bij de Gin & Tonic?(Vereist)
AGROPOSTA
Agropošta is een biologische limonadesiroop gemaakt van planten, kruiden en vers fruit – van framboos tot citroen, en van lavendel tot vlierbloesem. Het merk komt uit Kroatië en werd in 2011 opgericht door de familie Svaic. Agropošta betekent letterlijk ‘post uit de natuur’.
De siropen worden met de hand gemaakt, zonder grote machines. Ook het plukken van de ingrediënten gebeurt met zorg en respect voor de natuur. Zo blijft de plant gezond en kan er elk jaar opnieuw geoogst worden. Je proeft de pure ambacht en liefde voor de natuur in elke druppel.

67. Wat betekent Agroposta?(Vereist)
SPRITZ
Wat is een Spritz eigenlijk? Een verfrissende cocktail uit Noord-Italië, oorspronkelijk bedacht als een mix van wijn en bruiswater. Het is een perfecte aperitiefcocktail. Welke spritz-varianten serveren wij? Aperol Spritz, de klassieker! Gemaakt met Aperol (bitterzoet, sinaasappelachtig), prosecco en bruiswater. Fris, oranje, zomers en laag in alcohol. Limoncello Spritz, een zonnige variant met de smaak van Italiaanse citroenen. Zoeter dan Aperol, maar nog steeds fris door de prosecco en het bruiswater. Lavendel Spritz, een bloemige twist op de spritz, met lavendelsiroop. Elegant, zacht en verrassend. Deze laatste kan ook alcoholvrij besteld worden!
68. Welke Spritz serveren wij ook als mocktail?(Vereist)
69. Wat is voordeliger, een glas of een karaf spritz?(Vereist)
In een glas spritz zit 200 ml, in een karaf 1000 ml (1 liter)
70. Hoeveel alcoholvrije drankjes staan er op de cocktailkaart?(Vereist)

KLAAR?!

Nadat je je antwoorden hebt verstuurd kun je geen aanpassingen meer doen.
Weet je zeker dat je de training wilt afronden? Klik dan op VERSTUREN.

Reserveren

PORTERHOUSE NAARDEN
PORTERHOUSE WEESP
PORTERHOUSE ALMERE
LOGIN STAFF
LOGIN PRODUCTIE

© 2015 - 2025 Porterhouse | onderdeel van HarborHoreca.nl | Ontwerp · design · styling bij Debstyles.nl
Ontwikkeling door Probu Online